Inšpirácie

MADE IN ITALY TOUR

MADE IN ITALY TOUR
poznávanie a ochutnávanie svetových ikon Talianska

Objavte kraj, kde sa narodila rýchlosť. A asi najlepšia kuchyňa sveta.

„Údolie motorov“ v talianskom regióne Emilia-Romagna tiahnuce sa len na ploche 50 km2 v okolí mesta Bologna, je pokladom pre nadšencov motoristického športu. Málokde nájdete na jednom mieste takú vysokú koncentráciu výrobcov automobilov a motocyklov, pretekárskych okruhov, múzeí a zberateľov. So 6 svetovými výrobcami športových aut a motoriek, 13 múzeami, 188 športovými tímami, 12 súkromnými zbierkami a množstvom pretekárskych tratí je to miesto, kde tep talianskej automobilovej vášne bije najsilnejšie. Odtiaľ pochádza názov „Údolie motorov“ a neexistuje lepšia definícia, ktorá by opísala región, ktorý je historicky spojený s výrobou pretekárskych áut a motocyklov, vďaka ktorým sa rýchlosť stala životným štýlom. Tradícia, ktorá je dnes udržiavaná pri živote vďaka neustálemu výskumu a technologickým experimentom a profesionálnym a akademickým kurzom na vysokej úrovni. V tejto oblasti je toľko veľa miest, ktoré živia túto vášeň pre motory. Od slávnych pretekárskych okruhov v Imole , Misane, Modene, či Varane, cez továrne svetoznámych značiek pretekárskych áut a motoriek, ako Ferrari, Lamborghini, Maserati, Pagani, Dallara, Ducati, až po múzeá a zbierky, minimoto, motokárové a motokrosové trate.

A keď k tomuto exkluzívnemu mixu najlepšieho motošportu na svete pridáme ešte ďalší „svetový“ atribút, nebude pochýb, kam sa vydáte na svoju najbližšiu dovolenku.

Opýtajte sa ktoréhokoľvek Taliana, kde je jeho obľúbené miesto na jedenie, a jeho odpoveď bude nepochybne „mamkina kuchyňa“. Ale ak zmeníme kontext otázky a rozšírime ju na širšiu oblasť, odpoveď bude s najväčšou pravdepodobnosťou Emilia-Romagna. Áno, práve kuchyňa tohto regiónu je jednou z najlepších na svete. Existuje na to niekoľko dôvodov, každý z nich je chutnejší ako druhý. Emilia-Romagna je domovom niektorých kulinárskych špecialít, ktoré viedli k celosvetovej sláve Talianska: syr Parmigiano Reggiano, parmská šunka, tradičný balzamikový ocot z Modeny a Reggio Emilia, Mortadela, saláma Culatello a cestoviny tagliatelle a tortellini. Kto nepočul aspoň o jednom z nich? A ako môžeme zabudnúť na obrovský výber tradičných vín? Je tu Sangiovese, Lambrusco, Albana a Pignoletto, aby sme vymenovali len niektoré z najznámejších.

Nechajte sa inšpirovať našou ponukou MADE IN ITALY TOUR na atraktívny predĺžený víkend v Emilia-Romagna